Iskolánk bemutatkozása

Tisztelt Szülők!

Sajnos a koronavírus járvány miatti intézkedések nem teszik lehetővé, hogy megtartsuk leendő első osztályosainknak az OVI-SULI programokat, és a szülőknek sem tudunk személyes tájékoztatókat tartani. Ezért mindkét területen az online térbe szorultunk. Az ovisokat már kerestük egy rajzpályázattal, a szülőknek pedig itt szeretnénk tájékoztatást adni az iskolánk nyújtotta lehetőségekről. Elkészült kedvcsináló bemutatkozó filmünk is, amit remélem már sokan láttak facebook oldalunkon.

Infrastruktúra

 

 iskola 2 csarnok 2 

 

Tantermeinket, közös helyiségeinket folyamatosan csinosítjuk, hogy a gyermekek szép, igényes környezetben tölthessék el iskolai napjaikat. Termeink közül 5-ben található interaktív tábla. Két tanteremben interaktív panel segíti, színesíti az oktatást. Iskolánk bútorzata folyamatosan újul, az előző években 8 osztályba kerültek új padok, székek. Ezt nagyrészt az öttevényi önkormányzat biztosította számunkra.

 

osztaly  emelet folyoso  emelet folyoso2 2

 

 Alapítványi segítséggel három éve egy játszótér épült az udvaron. Ezzel is segítve a tanulók napközis szabadidős tevékenységét. Sportcsarnokunk is megújult kívül-belül az elmúlt években az önkormányzat jóvoltából.

 

 csarnokbelso  jatszoter

 

 Oktató-nevelő munka

Iskolánk meghatározó célja az alapvető készségek, képességek fejlesztése, az általános műveltséget megalapozó tudás biztosítása, a harmonikus személyiség kialakítása.

Fő feladatunknak tekintjük, hogy hasznosítható tudással rendelkező diákokat képezzünk, akik meg tudnak felelni a mai kor társadalmi-gazdasági elvárásainak. Ezen célok megvalósítása érdekében különböző pályázatokon veszünk részt, hogy mind szakmai felkészültségünket, módszereinket fejlesszük, mind új eszközöket szerezzünk be.

Minden évben részt veszünk a Határtalanul pályázaton. Ennek keretében 7. osztályosaink 3-4 napos kirándulás keretében megismerhetik a szomszédos országok magyar lakta vidékeit, történelmünk egy-egy szeletét.

Tehetségprogram pályázaton is már 5 alkalommal vettünk részt. Ennek keretében általában 20 tanulónk komplex tehetségfejlesztése folyik.

 

 hatartalanul  tudastabor

 

Iskolánk Örökös Ökoiskola címmel is rendelkezik. Célunk, hogy kialakuljon diákjainkban a környezettudatos életvitel, a fenntartható fejlődés biztosítása. Működik nálunk a szelektív hulladékgyűjtés, az udvarunkon komposztáló is található. Évente kétszer papírgyűjtést is rendezünk. Minden évben megünnepeljük a Föld napját és részt veszünk a Fenntarthatósági témahéten.

 

 komposztalo  papirgyujtes

 

A kompetencia mérésen jó eredményt érnek el tanulóink. A 8. osztályosok 90%-át az első helyen megjelölt középfokú intézménybe veszik fel.

Diákjaink különböző versenyeken is részt vesznek. Alsósainknak helyesírási és meseismerő versenyen van lehetőségük összemérni tudásukat a környékbeli iskolákkal. Népszerű a levelezős versenyeken való részvétel. Felsőben matematikából, magyarból, történelemből és informatikából indulnak versenyeken diákjaink. Ezen kívül állandó résztvevői vagyunk a különböző rajzpályázatoknak.

Iskolánkban jelenleg 10 tanulócsoportban folyik az oktatás. Az osztályok létszáma 14-24 fő közötti. A városi iskolákkal szemben nálunk családias, gyerekbarát légkör uralkodik, nem túl magas osztálylétszámokkal. Ezért a gyerekek fejlődésére jobban oda tudunk figyelni.

A pedagógusok munkáját, a gyerekek fejlesztését gyógypedagógus, logopédus, pedagógiai asszisztens segíti.

Iskolánkban első osztálytól kezdve német és angol nyelvet oktatunk a tanulók választása szerint.(megfelelő létszám szükséges).

Alsó tagozatban heti 2 alkalommal a testnevelés órák keretében néptáncoktatás folyik. A gyerekek a néptánc tudásukat a minden évben megrendezésre kerülő jótékonysági gálán mutatják be.(Sajnos a tavalyi és valószínűleg az idei éveben is a pandémia miatt ez elmarad)

 A testnevelés keretében 3. és 5. osztályban 10 alkalommal úszni visszük a gyerekeket.

Sportcsarnokban biztosított mind a tanórai, mind a szabadidős sportolás. Délutánonként tömegsport keretében több sportággal is megismerkedhetnek a tanulók. Tanulóink többször eljutottak az országos diákolimpia döntőjébe atlétikából és kézilabdából. Atlétikából országos első helyezést is ért el tanulónk többpróbából. A tavalyi évben egy tanulónk megkapta a JÓ tanuló, jó sportoló címet.

 

 nptnc  futas diakolimpia 

 

 Informatika termünkben 20 számítógép várja a gyerekeket. Ezt nem csak informatika órán, hanem más órán is használják a gyerekek. Jövő tanévtől informatika szakkört is indítunk. Programozás tanítást segíti Abacusan robotunk melyből az idei évben még hármat kívánunk beszerezni. 30 tablettel is rendelkezünk, amelyet rendszeresen használnak a gyerekek tanórákon.

 laptop info 

 

 

 

Tanórán kívüli foglalkozások

 

Alsó tagozaton délután napközit biztosítunk, jelenleg 3 csoportban. Felső tagozaton tanulószoba működik. Délután a napközi 16 óráig tart, utána igény esetén 17 óráig biztosítjuk a gyerekfelügyeletet. Reggel az iskola ½ 7-kor nyit, pedagógus felügyelet 7 órától biztosított.

Több szakkör működik és jövőre újakat is szeretnénk indítani. Alsó tagozaton szorobán szakkör működik. Rajz szakkörre várjuk alsós és felsős, jó kézügyességű tanulóinkat. Felső tagozatban angol szakkör is működik. A jövő tanévben megfelelő számú jelentkező esetén sakk-szakkört, informatika szakkört és német szakkört is szeretnénk indítani.

 

A Harmónia Művészeti Iskola keretében lehetősége van a tanulóknak néptánc szakkörre járni, illetve zenét tanulni.

 

 

   zeneoktats

 

Iskolai programok

Jól működő diákönkormányzatunk minden évben nagyon tartalmas diáknapot és Mikulás bulit szervez. Iskolánknak vannak minden évben visszatérő programjai. Szeptember végén témahetet szervezünk, mely keretében kirándulást szervezünk a témához kötődően. Ősszel rendezzük meg felsősöknek a Olvasás éjszakáját. Februárban tartjuk farsangi bálunkat és szintén februárban jégnapot tartunk. Ekkor minden gyereket elviszünk a Győri Műjégpályára korcsolyázni. Minden évben tartunk egészségnapot, nyelvi napot, tavaszi osztálykirándulást.

 kirandulasok  farsang
 olavas ejszakaja  jegnap

 

A pandémia előtt rendszeresen jártunk színházba is. Mind az alsós, mind a felsős diákoknak 4 alkalmas bérletük volt. Filharmónia bérlete is volt minden tanulónknak. 4 alkalommal itt az iskolában vehettek részt diákjaink komolyzenei koncerten. Reméljük jövőre visszatérhetünk ezekhez a programokhoz.

 sznhzltogats  filharmonia

 

 

 

A jeles napokhoz kötődően kézműves foglalkozásokat is tartunk. Reméljük jövőre visszatérhetünk a hétvégi túráinkhoz is, ahová várjuk a szülőket, nagyszülőket is.

Nyaranta általában alsósoknak két, felsősöknek egy tábort szervezünk, ezzel is tartalmas programot adva a szünetben a gyerekeknek.

 

 tabor vandortabor 

 

Remélem sikerült itt a virtuális térben iskolánk sokszínűségéről betekintést szerezni szülőknek, gyerekeknek egyaránt.

Minden leendő első osztályost szeretettel várunk iskolánkba!