Eseménynaptár

Április 2021
H K Sz Cs P Szo V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

EBÉDBEFIZETÉS

 Ebédre jelentkezés, ebédbefizetés, ebédről kiiratkozás ügyintézése a Polgármesteri Hivatalban történik. (Öttevény, Fő u. 100.)

Ebédlemondás a következő e-mail címen tehető:

konyha@otteveny.hu

emet logo szines

ntp 72 rgb

hatartalanul logo

NTP film

A tehetségprogramunkról készült film itt tekinthető meg.

https://drive.google.com/file/d/13vCZzd7PVS9CZIRCSuJK0_Mb0SHkLGKd/view?usp=sharing

Ötödik tehetségprogram

 

emet logo szinesntp 72 rgb

 

 

Iskolánk a 2019/2020-as tanévben sikeresen pályázott az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő tehetségfejlesztő támogatására kiírt pályázatra, ahol 1 200 000 Ft-ot nyert el. A Nemzeti Tehetség Program pályázat tehetségműhely foglalkozásokat, 3 napos tehetségtábort és egy 1 napos kirándulást foglalt magába.

Januárban a tehetségfoglalkozások elkezdődtek történelem, angol és informatika területen 20 tanuló részvételével. A foglalkozásokat Jankovits Ildikó, Szalai-Danka Ildikó és Margittayné Halász Anita tartotta.

Sajnos a pályázat sikeres megvalósításába a Covid19 vírus közbeszólt. Március 14-ig a műhelyfoglalkozások felét sikerült csak megvalósítanunk. Se a tábor, se a kirándulás megvalósítása nem volt lehetséges.

A kialakult helyzetre való tekintettel pályázatmódosítási lehetőséggel élhettünk, így a pályázat megvalósítását év végéig kitolhattuk.

Szeptemberben kezdtük újra a munkát a délutáni foglalkozásokkal. A foglalkozásokon történelmi ismereteiket bővíthették a tanulók a nyugat-dunántúli várak történetének megismerésével. Ehhez kapcsolódtak az angol foglalkozások, ahol sokat fejlődött a gyerekek szókincse. Verset írtak, idegenvezetőt játszottak a gyerekek. Informatikából olyan online alkalmazásokkal ismerkedtek meg a tanulók, amik az online teammunkát segítik. Ezeket a gyerekek már az online oktatás során is ügyesen alkalmazták. Készítettek még brossúrát, ahol egy-egy várat mutattak be magyar és angol nyelven. Képekből montázst készítettek és megismerkedtek a blogkészítés alapjaival is.

Szeptember végére terveztük az elmaradt tábort és kirándulást, de sajnos a vírus második hulláma miatt már nem utazhattunk. Szerettük volna mindezek ellenére sikeresen zárni a pályázatunkat, ezért 3 napos virtuális kirándulást szerveztünk a gyerekeknek. Itt az internet segítségével jártuk be azokat a helyeket, ahová szerettünk volna eljutni. Így ismerkedtek meg a tanulók Sárvárral, a Nádasdy várral, Vasvárral, a Jáki templommal, Kőszeggel, a kőszegi Jurisics várral, a szombathelyi skanzennel, a Jeli arborétummal. A gyerekek ezen a három délutánon a történelmi látnivalók megismerése mellett süthettek dödöllét, így ismerkedve a népi ételekkel. Jelmezbe bújva átélhették a középkori várak lakóinak mindennapjait. A földesúr bőrébe bújva adománylevelet írhattak és kipróbálhatták festői vénájukat is akvarell kép készítésével. QR kódos vetélkedő keretében a Írottkőhöz is tehettek virtuális kirándulást.

A gyerekek jól érezték magukat ezeken a foglalkozásokon. Sokat fejlődött történelmi ismereteik, angol aktív szókincsük, informatikai alkalmazói ismereteik.

 

2020. december 5.       

                                                                                                 Margittayné Halász Anita

intézményvezető

 

Képek Itt nézhetők meg.

 

 

killts NTP

Határidő módosítása

A 2019/2020-as tanévben a koronavírus miatt kialakult veszélyhelyzetben a tehetségprogramunk sajnos félbeszakadt. Az EMET, mint a pályázat kiírója lehetővé tette, hogy a pályázat befejezési határideje fél évet csússzon. Így lehetőségünk van a 2020/2021-es tanév első félévében folytatni az elmaradt tehetség foglalkozásokat. Ezen kívül megvalósításra kerülhet a 3 napos tehetségtábor, és az 1 napos tanulmányút is. Örülünk ennek a lehetőségnek, mert ezáltal tehetséges tanulóinknak nem vész kárba ez eddig végzett munkájuk,valamint sok élménnyel gazdagodhatnak a tábor és a kirándulás során.

Margittayné Halász Anta

intézményvezető

Nemzeti Tehetség Program folytatása

emet logo szinesntp 72 rgb

Tájékoztatom a szülőket, tanulókat, hogy az " Utazási irodánk ajánlata: Ismerjék meg nyugat -dunántúli várainkat" című tehetség programunk szeptember 21-től folytatódik. Hétfőnként szakköri foglalkozásokon vesznek rész tanulóink, történelem, angol és informatika témakörben. Sajnos a tervezett táborba elutazni nem tudunk a vírushelyzet miatt, ezért 3 napos virtuális kirándulást szervezünk a gyerekeknek az iskola épületében és udvarán. Itt a világháló segítségével járjuk be a táborban tervezett útvonalat Különböző érdekes feladatokat, tevékenységeket, vertélkedőket szervezünk a programban résztvevő gyerekeknek. Végül egy kisfilmet is készítünk a szakkköri munkánk bemutatására, melyet itt fogunk közzétenni.

2020. szeptember 15.

Margittayné Halász Anita

intézményvezető

Tehetségpályázat 2019/2020 tanév

ntp 72 rgbemet logo szines

Tisztelt Szülők, Tanulóink!

Örömmel tudatom, hogy intézményünk a 2019/2020-as tanévben           1 200 000 Ft támogatást nyert az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által kiírt Nemzeti Tehetség Program pályázatán. A programban 5.6.7.8. osztályos tanulóink közül 20 tehetséges gyermek vesz részt.

Pályázatunk címe: "Utazási irodánk ajánlata: Ismerjék meg nyugat-dunántúli várainkat."  Foglalkozásainkon rávezetjük tanulóinkat arra, hogyan lehet a történelem, hon-és népismeret tantárgyak által nyújtott ismereteket felhasználni az informatikai és az angol nyelvi ismeretek bővítéséhez, összekapcsolásához. Célunk a terméyzeti és az épített környezet értékeinek tiszteletére való nevelés, valamint az egyéni felelősségérzet erősítése a természeti és épített környezet állapotának megóvása.

A projekt része egy 1 napos kirándulás Tatára a Tatai-várba, illetve egy 3 napos kirándulás Kőszeg és környékére.

 

2020. február 5.                     Margittayné Halász Anita

                                                    intézményvezető                                                  

Elérhetőség

Öttevényi Általános Iskola

9153. Öttevény, Fő u. 143.

Tel: 96/485-023

iskola.otteveny@gmail.com

2021. április 19. Hétfő
Emma

 
A Nap kel 05:51-kor,
nyugszik 19:48-kor.

Holnap
Tivadar, Odett
napja lesz.

e-Napló

E-ÜGYINTÉZÉS Tájékoztató

kreta-e-ugyintezes

Igazolás beadás segítség

Az alábbi linkre kattintva részletes segítséget olvashatnak az igazolások e-ügyintézésen keresztül való elküldéséhez ha mobiltelefont használnak.

IGAZOLÁSOK FELTÖLTÉSE

Iskolánk alapítványa

Öttevény Község Iskolájáért Közalapítvány

Adószám: 18535576-1-08

Számlaszám: 59000064-10261378

orokos okoiskola logo

refintlogo color small 1

pénz hét
fenntarthatósági témahét