Eseménynaptár

Április 2021
H K Sz Cs P Szo V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

EBÉDBEFIZETÉS

 Ebédre jelentkezés, ebédbefizetés, ebédről kiiratkozás ügyintézése a Polgármesteri Hivatalban történik. (Öttevény, Fő u. 100.)

Ebédlemondás a következő e-mail címen tehető:

konyha@otteveny.hu

emet logo szines

ntp 72 rgb

hatartalanul logo

ISKOLAI SPORT

2018/2019. tanév

Az iskolai sport az idén is produkált szép eredményeket. A gyerekek szorgalma és tehetsége sokszor meghozta a gyümölcsét. Több sportágban is kipróbáltuk magunkat, rendre meglepően jó eredményekkel.

Az idén a labdarúgók közül a nagyon szorgalmas I. korcsoportosok érték el a legjobb eredményt. A körzeti döntő fölényes megnyerése után a megyei elődöntőből tovább lépve a megyei döntőben 5. helyet szerezték meg a fiúk. Nagyon egységes csapat benyomását keltették. Ezt a helyezést úgy kell értékelni, hogy a későbbi megyei 1. és 2. helyezett búcsúztatott bennünket a csoportmeccsek után. A futsalosaink eljutottak idén is a megyei elődöntőbe, de a megyei döntőbe sajnos nem jutottunk be.

Az atlétikai versenyek után sem maradtunk érmek nélkül. A pályabajnokságban II. korcsoportos csapatunk a 2. helyezett lett, Kőváry Angelika megnyerte az egyéni összetett versenyt, a megyei döntőben a 9. helyen végzett. A III. korcsoportos lányok szintén eljutottak a megyei döntőbe, ahol sérülés miatt nem sikerült teljes eredményt elérni, így 9-kek lettünk. A IV. korcsoportosok között is a lányok voltak jobbak. Nyerges Anna megnyerte az egyéni összetettet, a megyei döntőben pedig kevéssel lemaradva 2. lett. Teljesítményét megfejelte azzal, hogy a súlylökésben megnyerte a megyei döntőt. A székesfehérvári országos döntőben 6. lett, ami nagyon szép eredmény. Az általa elért 10,73 méteres dobás pedig új iskola csúcs. A fiúk között is született kiemelkedő eredmény. Tuba Benedek a 100 méteres síkfutásban megyei döntőbe jutott, de a megyein nem sikerült a döntőbe verekednie magát. Fehérvári Dominik kislabdahajításban a körzeti döntő után megnyerte a megyei döntőt is, Székesfehérváron az országos döntőben pedig 9. lett, ami szintén jó eredménynek számít. Az eredmények értékét növeli, hogy az országos döntő legjobb helyein olyanok végeznek, akik speciális atlétikai edzésekre járnak, tehát atlétikával foglalkozó edzőjük van. Az atlétikához tartozik a másik kiemelkedő eredmény is. A Kis iskolák diákolimpiáján Nyerges Anna és Fehérvári Dominik megnyerte az egyéni összetett versenyt, a lányok csapatban 6. helyezettek lettek, míg a fiúk szoros versenyben a megyei döntő 1. helyén végeztek, így a debreceni országos döntőben képviselhetik megyénket. Ilyen még nem volt az iskola történetében, hogy fiú csapat megyei győztes lett volna. A csapatot Kis Imre, Szalai Barna, Fehérvári Dominik, Tuba Ádám, Orbán Vilmos és Tuba Benedek alkották. Szintén Debrecenbe készül Bodor Bátor, aki 800 méteren szép versenyzéssel megyei 2. lett, ezzel az országos döntőbe került, míg Fehérvári Dominik a 600 métert megnyerve szintén futhat az országos bajnoki címért.

Kézilabdásaink szintén jól teljesítettek ebben az évben. A fiúk III. korcsoportos csapata megnyerte a megyei elődöntőt, és Győrben a megyei döntő 3. helyén végeztek. Régóta nem sikerült ilyen szép eredményt elérni a fiú szakágban. A csapat kiemelkedő tagja Fehérvári Dominik volt, akire a győri csapatok edzői is felfigyeltek, de sajnos nem tudna bejárni edzésekre.

A lányok szokásos eredményeiket produkálták. Mindkét csapatunk eljutott a megyei elődöntőig, de onnan nem sikerült a továbbjutás. A Kis iskolák diákolimpiáján azonban minden összejött. A körzeti döntő fölényes megnyerése után a megyei döntőben minden ellenfelüket legyőzve a megyei döntő 1. helyén végeztek, így június 17-20. között szintén Debrecenben játszanak az országos döntőben. A csapat nagyon egységes benyomást keltett a megyei döntőben, már a 8 közé kerülés is szép eredmény lenne.

Az idei évben is sokan jártak tömegsportra. A legkisebbek szorgalmasan jöttek szivacskézilabdára, sajnos több alkalommal is ütközött az edzés ideje a diáksportos teendőimmel, de év végére sokat fejlődtek a kislányok és fiúk.

A nagyok próbálkoztak a dartscal, de diákolimpiai versenyen még nem indultunk, talán jövőre. Idén is megtartottuk szokásos és hagyományos rendezvényeinket, mint a Tófutás és a Magyar Diáksport Nap, melyeken tanulóink mellett iskolánk pedagógusai és néhány szülő is futott. Itt szeretném elmondani, hogy ezeken a rendezvényeken aki ráér az futhat a gyermekével, sőt még díjaznánk is a felnőtteket.

A tanévzárón ismét díjazni fogjuk azokat a diákjainkat, akik a 8 év alatt sporttevékenységükkel is hozzájárultak iskolánk hírnevének öregbítéséhez. Ők a következők: Obsitos Debóra, Vida Virág, Bodor Bátor, Fehérvári Patrik, Kovács Martin, Sallai Balázs, Tuba Benedek. Folytatva hagyományunkat most is díjazzuk azokat, akik az adott tanévben legalább 2 országos döntőn vesznek részt. Különdíjban részesül Nyerges Anna, aki 4 országos döntőn vett részt, és Fehérvári Dominik, aki 2 országos döntő résztvevője volt ebben a tanévben.

Az intézményi Bozsik-program keretében a Magyar Labdarúgó Szövetség minden évben díjaz iskolánként 1 focistát, aki az adott évben a legjobb átlagteljesítményt nyújtotta. Az idén ezt a díjat Kónya Gergő kapja.

A nyári szünetben mindenkinek jó pihenést kívánok, de nem szabad elfelejteni, hogy a felhőtlen időtöltés is tartogat veszélyeket. Vigyázzatok földön, vízben, levegőben! Az ősszel mindenkit egészségesen várunk az iskolába.

Végül, de nem utolsó sorban nagyon köszönöm azt a segítséget, amit ebben az évben a sportversenyekhez kaptunk. Az önkormányzatnak a falubusz kölcsönzését, az iskola vezetésének és a kollégáknak a sok türelmet, a Szülőknek pedig a támogatást, ami nélkül nem tudtuk volna ezt a sok szép eredményt elérni. Jó nyaralást kívánok MINDENKINEK:

Józsi bácsi

Év végi Grund-kupa kézi torna

Az idei év végén is megrendeztük a Grund-kupa kézilabda tornát. A gyerekek önállóan 3 csapatot alkottak, melyben fiúk-lányok vegyesen szerepeltek, sőt még régi kézis diákjaink is csapattagok lehettek. A torna szabályai eltérőek a kézilabda szabályaitól. A 9-esen kívüli gól, a kapus lába között bedobott gól, illetve amelyik kapufáról vágódik be az mindegyik 2 gólt ért. A félpályán túlról dobott gólt 3 gólnak számoltuk. A játékidő 2x20 perces volt, a 3 csapat körmérkőzésen döntötte el a végeredményt. A 3 csapatban a következők szerepeltek:

Feketék: Horváth Anna, Sallai Balázs, Babos Gábor, Lipót Rebeka, Herczeg Dorina, Rózsás Jázmin, Kokas Karina, Horváth Melanie

Kékek: Havasi Imola, Havasi Kristóf, Pokornyi János, Ifju Angelika, Zsenák Ábel, Csalogány Kriszti, Kokas Dorka

Fehérek: Vida Virág, Réger Erik, Obsitos Debóra, Kiss Balázs, Bodor Vivien, Vida Kata és barátja Attila, Fehérvári Patrik

A mérkőzések eredményei a következőképpen alakultak:

Fehérek – Feketék   23-8;   Fehérek – Kékek   28-23;   Kékek – Feketék   36-17

A csapatok az eredményhirdetésnél csoki- és éremdíjazásban részesültek. A torna gólkirálya Havasi Imola lett a maga 39 góljával. A Fehérek közül Réger Erik 20 góllal, míg a Feketéknél Horváth Anna 11 góllal lett házi gólkirály. A tornán szülők is részt vettek, akik segítettek a zsíros kenyereket megkenni.

Mindenkinek köszönöm a részvételt és a segítséget. Ezennel is jó pihenést kívánok a nyári szünetre, hogy az új tanévben felfrissülve tudjunk az új feladatoknak nekifeszülni.

Jó nyaralást kívánok:

Józsi bácsi

20180616 113144

20180616 113151

 

 

20180616 113221

20180616 113242

Karácsonyi sportesemények 2017-ben

A téli szünet előtt még kisportolták magukat diákjaink. December 16-án iskolánk kézilabda csapata Bábolnán vett részt az Antos Csaba emléktornán. A 4 csapatos tornán körmérkőzéssel dőltek el a helyezések. Csapatunk régi tanítványunkkal Németh Petrával kiegészülve szép eredményt ért el. A komáromi Feszty iskola ellen 19-10-re, Bőny ellenében 20-6-ra diadalmaskodott. A hazai csapat ellen óriási csatában 1 góllal 11-10-re alul maradva szenvedte el egyetlen vereségét. Így a 2. helyen végeztek a lányok. A gólkirály Németh Petra lett, aki 31 gólt szerzett a 3 mérkőzésen. Vele kapcsolatban szeretném megemlíteni, hogy az ETO korosztályos utánpótlás csapatában ő lett idén az Év játékosa. A tornán részt vett diákjaink a következők voltak: Lipót Rebeka volt  a kapus, a mezőnyben pedig Havasi Imola, Herczeg Dorina, Babos Andrea, Horváth Melanie, Ifju Angelika, Obsitos Debóra, Vida Virág és Németh Petra vitézkedtek. Az eseményről videó is készült, melyet a Btv.hu oldalon az adásaink címszó alatt tekinthetnek meg az érdeklődők.

A szünet előtti napokban pedig helyi jellegű kézilabda és foci bulival fejeződött be az év. Kedden a kézisek önszerveződése révén játszottunk egy hevenyészett kézitornát, melyen 4 csapat körmérkőzése alapján dőltek el a helyezések. A különleges szabályok alapján játszott mérkőzések után a következő végeredmény alakult ki. 1. helyen Réger Erik csapata végzett, minden mérkőzésüket megnyerve. A csapatot rajta kívül még Kovács Martin, Babos Gábor, Rózsás Jázmin, Lipót Rebeka alkották. 2. helyen Pokornyi Jani és társai végeztek 2 nyert mérkőzéssel, a csapatban Sallai Balázs, Tuba Benedek, Fehérvári Dominik, Csapó Anna, Zsenák Ábel szereplésével. 3. helyezett Horváth Melanie csapata lett 1 nyert mérkőzéssel tagjai között tudva még Horváth Anna, Vida Virág, Havasi Imola, Herczeg Dorina, Fehérvári Patrik kispajtásokat. Bekerült a legjobb 4 közé még az Ifju Angelika csapata, akik ugyan nem nyerek mérkőzést, de nagyon jól játszottak. A csapatot még Tóth Levente, Obsitos Debóra, Babos Andrea, Meilinger Míra, Kiss Balázs, Kiss Dani alkották. A játékosok közül a legtöbb gólt Kovács Martin érte el 17 góllal. Őt követte Réger Erik 16 és Tuba Benedek 15 góllal.

A focitornán végül 3 csapat szerepelt. A futsal labdával lejátszott meccseken szép gólokat és megoldásokat láthattunk. A körmérkőzés után a következő végeredmény született. 1. helyen Réger Erik vezette csapat végzett Kovács Martin, Fehérvári Patrik, Sallai Balázs, Lőrincz Patrik szereplésével. 2. lett Tuba Benedek csapata Kiss Balázs, Zsenák Ábel, Oláh Máté, Gábris Adrián szereplésével. 3. helyen Tóth Levente és társai végeztek. Itt játszott még Demeter Botond, Fehérvári Dominik, Pokornyi Janó, Kiss Dani. Ezen a tornán a letöbb gólt Réger Erik szerezte, szám szerint 10-et, mögötte Sallai Balázs és Fehérvári Patrik végeztek 6-6 góllal. A tornán a legkevesebbet futó játékos Sallai Balázs lett. Mindkét torna csokiosztással ért véget.

                                                                                 Rácz József

                                                                                  testnevelő

SPORTBESZÁMOLÓ – 2018

Az idei évben a korábbiakhoz hasonlóan sok szép sikert értek el tanulóink. A labdarúgók a korábbi évek kevésbé sikeres időszaka után az idén kitettek magukért. A legkisebbek a Bozsik intézményi torna során veretlenül nyertek meg egy fordulót, ugyanúgy, mint a II. korcsoportosok. A III. korcsoportban az idén sikerült a körzeti versenyt megnyerni, a megyei elődöntőben pedig 3. helyen végeztek a fiúk. A IV. korcsoportosok a futsalban körzetüket megnyerve a megyei elődöntőben a 2. helyen végzett, a diákolimpián 3. helyet szerezték meg.

A kézilabdások az idén is sok szép sikert értek el. A III. és a IV. korcsoportban szinte ugyanazzal a csapattal nyerték meg a körzeti versenyt. A megyei elődöntőben jó játékkal a III. korcsoportosok 2., a IV. korcsoportosok a 3. helyen végeztek. A kisiskolás megyei döntőben 2. helyen végeztek, ami szintén nagyon jó eredménynek számít. A tanév folyamán 2 meghívásos tornán vettünk részt. A lányok jó játékkal, fölényesen nyerték mind a kettőt.

A fiú kézilabdások is ügyeskedtek. A körzeti versenyek után a megyei elődöntőben nagyon szoros mérkőzésen kaptak ki a Gárdonyi csapatától. Minden dicséretet megérdemelnek.

Az idei évben atlétikában jöttek a nagyobb sikerek. A III. korcsoportos lány és a fiú csapat is megyei döntőbe jutott, ahol a lányok szerepeltek jobban. Az egyéni versenyeken kislabdahajításban Nyerges Anna a megyei döntő 2. helye után az országos versenyen a 13. helyen végzett. 60 méteres síkfutásban Dékán Márk a megyei döntőn szerzett 4. helye után jutott az országos döntőbe, de nem sikerült döntőbe verekednie magát. A kisiskolás verseny atlétikai versenyében a lány csapat megyei döntőn szerzett 6. helye mellett Bodor Bátor 800 méteres síkfutásban elért 4. helye is nagyon jó eredmény. Az idén bevezetett egyéni versenyen Nyerges Anna a III. korcsoportban 1. helyet szerzett, így június 18-19-én a szombathelyi országos döntőben szerepelt. Az országos döntőn nagyon jó versenyzéssel a 3. helyet szerezte meg. 60 méteres futásban 8,93 s, kislabdahajításban 52,34 méter, távolugrásban 415 cm volt az eredménye, így 522 pontot szerzett. Ez a nagyszerű eredmény biztosan nagy lökést ad Annának a következő évi versenyekhez.

Az idén új sportágban indult el Szalai Barna 4. osztályos tanuló. Tájékozódási futásban korosztályában megnyerve a megyei döntőt az országos döntő 31. helyén végzett.

A tömegsportban is új sportágat vezettünk be az alsósok részére. A darts foglalkozásokon 4-5 tanuló vett részt rendszeresen. Ők jövőre akár a diákolimpiai versenyeken is indulhatnak. A foci és kézilabda foglalkozásokat rendszeresen látogatták diákjaink, a kézi edzésen volt olyan, hogy majdnem 30-an voltunk fiúk-lányok vegyesen. Olyan tanulók is bekapcsolódtak ebbe a munkába, akik eddig valamilyen oknál fogva passzívak voltak. Az idén a tömegsport foglalkozásokon és a diákolimpiai versenyeken a teljes létszámhoz viszonyítva iskolánk 51%-a vett részt. A tömegsport legkiemelkedőbb eredményében diákok és szülők egyaránt részt vette. A tavasszal Győrben megrendezett Vivicitta futóversenyen iskolánk 29 tanulója és szülője vett részt. A szervezésért a TELEKOM fődíját elnyerve 75.000,- Ft-os eszközvásárlási utalványt kaptunk, melynek elköltése most van folyamatban. Köszönjük mindenkinek, aki részt vett a versenyen. Külön kiemelendő, hogy ezt a távot lefutotta a Csikó Gábor tanulónk is, aki nagy akaraterőről tett tanúbizonyságot.

Az idén is díjazzuk a sportban kiemelkedő teljesítményt nyújtó tanulókat. Az intézményi Bozsik programban a Magyar Labdarúgó Szövetség által ismét díjazhatjuk a legügyesebb kis focistát. Ezt a díjat Király Bence 4. osztályos tanuló kapja.

Az idei évben nyújtott kiemelkedő sportteljesítményéért különdíjat kap Nyerges Anna, aki 2 országos döntőn szerepelt, és a kézilabda csapatokban is kiemelkedő szerepet játszott.

A 8. osztályos tanulóink közül többen kitartottak tanulmányaik alatt a sportmunkában. Részükre adjuk át az „ISKOLAI SPORTMUNKÁDÉRT” díjat, melyet az idén Horváth Tamás, Horváth Anna, Pokornyi János, Réger Erik és Tóth Levente kapnak meg. Köszönjük nekik, hogy teljesítményükkel öregbítették iskolánk hírnevét, és további sok sikert kívánunk nekik.

Aki az új tanévre testnevelés pólót szeretne igényelni az igénylő lapot az iskola portájánál levő dobozba dobhatja be.

Végül, de nem utolsósorban szeretnénk megköszönni a Szülőknek azt a sok áldozatot, amivel lehetővé tették, hogy gyermekeik a sportversenyeken részt vehessenek. Mindenkinek nagyon jó pihenést és balesetmentes nyarat kívánunk.

SPORTTÁBOR 2017

 

Az idei évben is megrendeztük a sporttábort. A hagyományokhoz híven az alsó tagozatosok vettek rajta részt. A programban egyéni pontgyűjtő verseny keretén belül versengtek a gyerekek egymással. Egyéni páros és csapatszintű versenyek keretén belül régi fogó- és dobójátékokat játszottunk. Megismerkedtek a régi idők játékaival és felelevenítettük a pókfocit is. Mindennap kerékpároztunk rövidebb-hosszabb távokat a faluban és annak határában. A hosszabb túra az idén a mecséri Duna partra vezetett. Az exkluzív vendég Darázs Ádám erős ember volt, aki beszélt a gyerekeknek az erős emberek versenyéről. Páros verseny keretén belül kipróbálhatták az erejüket is a bothúzó versenyben. Fiúk-lányok vegyesen versengtek és nagyon tetszett nekik. A tábor fagyizással és díjkiosztással zárult. Az idén úszószemüveg volt a közös ajándék, majd a pontverseny sorrendjében választhattak nyárra alkalmas szórakoztató sporteszközöket a gyerekek. A pontversenyt idén Meilinger Míra nyerte Demeter Botond előtt. A tábor munkáját önkéntes munkával segítette Kokas Karina, aki immár harmadszor szerepelt velünk. Idén mr aktívabb is volt, hiszen naponta készített feladatokat a gyerekeknek. Köszönjük neki ezt a nemes felajánlást. Reméljük, hogy a gyerekek jól érezték magukat, és jövőre is visszatérnek a táborba.

                                                                                                                                                                     Rácz József

 

Elérhetőség

Öttevényi Általános Iskola

9153. Öttevény, Fő u. 143.

Tel: 96/485-023

iskola.otteveny@gmail.com

2021. április 19. Hétfő
Emma

 
A Nap kel 05:51-kor,
nyugszik 19:48-kor.

Holnap
Tivadar, Odett
napja lesz.

e-Napló

E-ÜGYINTÉZÉS Tájékoztató

kreta-e-ugyintezes

Igazolás beadás segítség

Az alábbi linkre kattintva részletes segítséget olvashatnak az igazolások e-ügyintézésen keresztül való elküldéséhez ha mobiltelefont használnak.

IGAZOLÁSOK FELTÖLTÉSE

Iskolánk alapítványa

Öttevény Község Iskolájáért Közalapítvány

Adószám: 18535576-1-08

Számlaszám: 59000064-10261378

orokos okoiskola logo

refintlogo color small 1

pénz hét
fenntarthatósági témahét