A programhét célja, hogy felhívjuk a gyerekek figyelmét, az egészséges életmód fontosságára. A mértékletességre, a napi mozgás és minőségi táplálkozás szerepére mindennapi életünkben. A programokat tanórán és tanórán kívüli foglalkozásokon valósítottuk meg.
Program időpontja: 2025.03.17-21
Tanórai keretben az alábbi tevékenyégek valósultak meg:
1.évfolyam: Gyümölcsök és zöldségek készítése gyurmából, beszélgetés az egészséges táplálkozásról
2. évfolyam: Tabló készítése egészséges ételektől, receptgyűjtés, beszélgetés a fogápolásról, öltözködésről
3. évfolyam: Heti egészséges menü összeállítása, ételek csoportosítása, táplálékpiramis
4. évfolyam: Ismeretterjesztő videók megtekintése, táplálékpiramis plakát készítése, gyümölcstál készítése
5. évfolyam: Japán tea szertartás tartása relaxációval, egészséges menü összeállítása, táplálékpiramis rajzolása, gyümölcsjoghurt készítése
6. évfolyam: Gyógytea és e-mentes termékek kóstolás, gyümölcssaláta készítés
7. évfolyam: Gyümölcssaláta készítése (fiúk), bármixer előadás és gyümölcskoktél készítése ( lányok)
8. évfolyam: Tabló készítése egészséges ételek bemutatásával, ételeink összetételének megismerése
Napköziben a gyerekek minden nap megbeszélték, hogy az aznapi ebéd milyen vitaminokat tartalmazott. Megbeszélték, hogy másnap mit hoznak tízóraira, ami egészséges, és milyen egészségtelen ételeket hagynak otthon.
Az első osztályosok a kulturált étkezés, az asztal megterítésének szabályait is megtanulták.
Az iskolarádióban minden tízórais szünetben ismeretterjesztő írásokat hallgathattak a tanulók a gyógynövényekről, az egyes vitaminok szervezetre gyakorolt hatásáról.
Naponta gyógynövényekből készült teákat kóstolhattak a gyerekek, megismerkedhettek ezek szervezetre gyakorolt hatásával.
Csütörtökön az iskola diákjai különböző zöldségeket, gyümölcsöket kóstolhattak a tízóraijuk mellé.